eNorssi haki ja sai yhdessä Hämeenlinnan normaalikoulun kanssa Opetushallituksen tukea sosiaalisen median luokkahuonekokeiluihin (Koulu 3.0 - sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa) ja niiden dokumentointiin. Hanke käynnistyi syksyn 2010 aikana ja jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.

maanantai 29. marraskuuta 2010

Ojasta allikkoon...

Sain perjantai-iltapäivällä mikrotueltamme odottamani sähköpostin - Canonin videokameran omat ohjelmat osaavat kääntää HD-kuvan MPEG-2 muotoon, jota Windows Movie Maker osaa toistaa! No tänään pyysin mikrotukea asentelemaan samaisen ohjelmiston omaan minikoneeseeni. Noin neljän minuutin videon konvertointi Image Mixerissä vei 21 minuuttia ja kuva tosiaan näkyi WMM:ssä! No, värkkäsin pikaisesti videon ja aloitin elokuvan tallennuksen koneelle. Perus 640x480 formaatti (video for LAN 1Mbps) vei 32 megaa tilaa ja kuva oli kohtuullista. Aikaa elokuvan tallentamisessa meni vartin verran. Pikkukoneetkin siis jaksavat editoida videota, tosin kiireellä ei kannata editointia aloittaa.

Mutta... Taas se mutta. Tällä kertaa ei tullut lainkaan ääntä! Tämä ei ollut ymmärrettävästi selvinnyt mikrotukihenkilömme kuvatessa tyhjää huonettaan - tuossa videossa kun ei juuri ääntä ollut. Eli paluu Koyoteen on edessä... Tai sitten voi toki editoinnissakin käyttää Canonin ohjelmien mukana tullutta editointiohjelmaa.

Jos keksit hyviä toimintatapoja konvertointiin, laita mailia (mikko.horila@uta.fi). Tässä vaiheessa taidan itse mennä Koyoten varassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti