eNorssi haki ja sai yhdessä Hämeenlinnan normaalikoulun kanssa Opetushallituksen tukea sosiaalisen median luokkahuonekokeiluihin (Koulu 3.0 - sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa) ja niiden dokumentointiin. Hanke käynnistyi syksyn 2010 aikana ja jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Formaatit, formaatit, formaatit...

Hetki sitten sain kameran ja tietokoneen juttelemaan. Seuraava vaihe olikin kokeilla toistuuko videomuotoinen tiedosto myös Windows MovieMakerissa (WMM). No kamera tuottaa Quicktime elokuvaa, eli eipä tuokaan suoraan toiminut WMM:ssä. No viikonvaihteen yritys ja erehdys -kokeilujen myötä olin jo koneelle asennellut Free video converterin, jolla kameran tuottamat videot kääntyivät WMM:n ymmärtämään muotoon helposti ja nopeasti tutuilla asetuksilla. Kannattaa ehkä WMM projekteja ajatellen suoraan asettaa kamera tallentamaan 640x480 SD kuvaa - odottamisajat lyhenevät ja tuo on toistaiseksi ihan riittävä taso vaikkapa YouTubeen.

Kokeilut jatkuvat ja kirjoittelen taas lisää kokemuksista. Ja hei, kirjoitelkaa tekin, eli Koulu 3.0 -hankkeen toimijat voivat kommentoida näitä tekstejä tai pyytää blogiin kirjoitusoikeutta osoitteesta mikko.horila@uta.fi.

Ja pikavinkkinä: videon saa helposti ihan blogiinkin asti, mutta blogger rutistaa videon niin tiiviiksi, ettei tuosta saa todellista kuvaa videon laadusta (Blogger tiputti 320x240 kokoon) ja videossa on käytetty osin efektiä "vanha filmi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti