eNorssi haki ja sai yhdessä Hämeenlinnan normaalikoulun kanssa Opetushallituksen tukea sosiaalisen median luokkahuonekokeiluihin (Koulu 3.0 - sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa) ja niiden dokumentointiin. Hanke käynnistyi syksyn 2010 aikana ja jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Ensikosketukset Canon Powershot SX130 IS -kameraan

Tänään otin testimielessä kokeiluun hankkeeseen valitun still-kameran. Ohjekirjat heitin sivuun ja lähdin kokeilemaan sosiaalisen median hankkeen hengessä. Kortti ja patterit sisään, kameraan päiväykset ja kellonaika kohdalleen ja kaikki olikin käyttövalmiina alle minuutissa.

Kamera tuntuu käteen tukevalta ja vakaalta. Kuvanlaatu on ensikokeilujen perusteella erittäin hyvä ja kuvat ovat tarkkoja nopeastikin räpsiessä. Kokeilin myös muutama, n videoleikkeen kuvaamista - valittavissa on HD kuvaa (1280x720) ja SD kuvaa (640x480, 320x240). Kamera toimi mainiosti myös videokamerana ja kuva oli hyvälaatuista.

No seuraava vaihe oli tietenkin saada kuvat ja videot miniläppärille. Kameran mukana tulee ohjelmistoa ja kaapeleita. Käsillä ei ollut juuri nyt ulkoista CD-ROM asemaa, joten varoitustekstistä huolimatta ("STOP! Be sure to install the driver software from the enclosed CD-ROM before connecting the camera to your computer with this cable") törkkäsin piuhat kameran ja koneen väliin. Ja kerrankin - kaikki toimi kuten elokuvissa. Kone löytää tarvittavat ajurit ja tuntee kameramallin automaattisesti. Tämän jälkeen kone jopa kyselee mitä tykkäisit tehdä seuraavaksi. No kokeilunhaluisena tein saman myös XP-koneen kanssa ja loputulema oli sama, toimii ilman erikseen asennettavia ohjelmia. Jokainen kuitenkin ratkaiskoon itse, haluaako ottaa riskejä vain mennä varman päälle ohjeiden mukaan. Itse en kameroiden omista softista perusta, joten taidan mennä Windows ohjelmien sekä Picasan varassa.


kuva on tietysti otettu kyseisellä kameralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti