eNorssi haki ja sai yhdessä Hämeenlinnan normaalikoulun kanssa Opetushallituksen tukea sosiaalisen median luokkahuonekokeiluihin (Koulu 3.0 - sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa) ja niiden dokumentointiin. Hanke käynnistyi syksyn 2010 aikana ja jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.

torstai 27. tammikuuta 2011

Videot verkossa

Viime viikolla kirjoittelin mainosprojektista, jossa otimme luokkani oppilaiden kanssa kokeiluun erilaisia kameroita, pyrkimyksenä selvittää, mikä toimii videoprojektissa ja mikä ei.

Yhteenvetona sanottakoon, että kaikilla vaihtoehdoilla (DV-nauhakamera, SD-kortille tallentava HD-videokamera & HD digipokkari) homma onnistuu. Millä kuvio sitten onnistuu parhaiten ja helpoiten? No, sanoisin että hiukan yllättäen vanhalla DV-kameralla jossa on FireWire-liitäntä! Uudet laitteet toimivat kyllä, mutta vaativat opettajalta hiukan enemmän. HD-kuva ei koulun videoprojekteissa ole yleensä keskeistä, itseasiassa on parempi käsitellä video kevyempänä vaikkapa koossa 640x480 tai 720x576, kaikki sujuu nopeammin ja tulos on useimmiten riittävä. Toinen haaste on formaatit - itsekin jouduin hiukan konvertoimaan videoita formaatista toiseen, mutta onneksi paletti oli ennestään selvillä ja aiheeseen liittyviä ohjeita löydät aiemmuista bloggauksista. Kolmas haaste HD-kameralla ja pokkarilla oli useat leikkeet, eli yhden videotiedoston sijaan kamera tekee monta leikettä. Toki tässä on hyvätkin puolensa, mutta oppilaiden kanssa toimiessa vaikkapa kolmenkymmenen eri leikkeen kanssa toimiminen on haaste.

No, tuosta alta löydät tuotokset. Videot ovat oppilaiden ensimmäisiä kosketuksia videomaailmaan ja MovieMakeriin, ensi kerralla saadaan sitten jo enemmän irti... Ja tällä viikolla tehtiinkin sitten Audacityllä radiomainoksia - niitäkin saattaa ilmestyä tänne blogiin tuonnempana.

Valmiit mainokset:

>> MVS6000
>> Parkour-Crocsit
>> Koiran puruluu
>> Super-Reinot
>> Lapinmatka
>>Tutti Frutti Jugurt Splash

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti