eNorssi haki ja sai yhdessä Hämeenlinnan normaalikoulun kanssa Opetushallituksen tukea sosiaalisen median luokkahuonekokeiluihin (Koulu 3.0 - sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa) ja niiden dokumentointiin. Hanke käynnistyi syksyn 2010 aikana ja jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.

tiistai 11. tammikuuta 2011

Miniläppäri rulaa!


Tänään eräs kollegani tuli luokseni oman hienon Sonyn AVHCD-videokameransa kanssa. Pyrkimyksenä oli katsoa video tietokoneella ja apuna oli vain kameran USB-kaapeli. Opehuoneen kone ei suostunut tunnistamaan kameraa.

Itselläni on luokassa neljä konetta, joista yksi on tuo hankkeen miniläppäri. Kone tunnisti kameran heittämällä, asensi tarvittavat ajurit ja voilá, läppäri tunnisti kameran kiintolevyn! Tiedosto oli MTS-muotoinen ja peräti 2Gt suuruinen, mutta pieni ja piskuinen ASUS käynnisti pienen miettimisen jälkeen videon. Video tuli hieman tökkien ja ajattelin kokeilla samaa nopeammalla pöytäkoneellani sekä "isolla" läppärillä. No, lopputuloksena oli se, ettei iso läppäri avannut videota lainkaan ja pöytäkone toisti vain äänen!

Miniläppärit rulaa ;-)

1 kommentti:

  1. Hyvä läppäri, ei ole tullut ongelmia, vaikka aika pienet ovatkin olleet käyttämässä!

    VastaaPoista