eNorssi haki ja sai yhdessä Hämeenlinnan normaalikoulun kanssa Opetushallituksen tukea sosiaalisen median luokkahuonekokeiluihin (Koulu 3.0 - sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa) ja niiden dokumentointiin. Hanke käynnistyi syksyn 2010 aikana ja jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.

torstai 20. tammikuuta 2011

Reippaina käymme rekkain alle...

Päätin hiukan kokeilla jäiden kestävyyttä ja tehdä pienen Koulu 3.0 -henkisen luokkahuonekokeilun aila lailla ex-tempore. Eli käynnistin viime viikolla mainosprojektin; pohdimme mainonnan keinoja ja välineitä, katselimme mainoksia (Googlaamalla löytyy huikeita kasari- ja ysärimainoksia!) ja lopulta päätimme perustaa luokkaan viisi mainostoimistoa.

Tehtäväksiantona oli suunnitella ja toteuttaa mainos, joka julkaistaan YouTubessa. No homma meinasi karahtaa kiville heti alkuunsa open vatsataudin ja kuumeilun myötä, mutta tänään lopulta kuvatiin materiaalit. Tekniikan suhteen otin "hallitun" riskin ja annoin kaikille viidelle ryhmälle täysin erilaiset kamerat... Yksi ryhmistä sai hienon Koulu 3.0 AVCHD-laitteen, yksi digikameran jossa on myös video-ominaisuus ja kolme ryhmää savat perinteiset nauha-DV -kamerat. No tuloksena on siis myös kolmea eri formaattia... MPEG-2, QuickTime ja peruskameroilla MovieMakerin kautta WMV. No, nyt parin tunnin värkkäilyn jälkeen matskut ovat kone(i)lla ja mpegit ja quicktimet on konvertoitu WMV:ksi Koyoten avulla. Myös leikkeet on yhdistetty pötköksi, joten kaikilla ryhmillä on sama tilanne startata työ. Huomenna aloitetaan leikkaaminen, oppilaat saavat samalla ensi kosketukset MovieMakeriin ja eiköhän tuossa äänipuolen kautta päästä myös käsiksi tekijänoikeuskysymyksiin.

Saapa nähdä mitä saammme aikaan, mutta jos ei koita ei voita. Laitan aikanaan videolinkit blogiin - sen verran voi tässä vaiheessa paljastaa, että videoissa seikkaillaan kodin, koulun ja koulunpihan maisemissa. Aiheet vaihtelevat Super-Reinoista ihmepuhelimeen - ja vanha kapula saattaa saada lekasta mainoksessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti