eNorssi haki ja sai yhdessä Hämeenlinnan normaalikoulun kanssa Opetushallituksen tukea sosiaalisen median luokkahuonekokeiluihin (Koulu 3.0 - sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa) ja niiden dokumentointiin. Hanke käynnistyi syksyn 2010 aikana ja jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kammiovärinää

Niinhän siinä sitten kävi, että aiemmin kuvaamani minikoneen näytön värinät pahenivat terminaalivaiheeseen. Minikone lähti takuuhuoltoon ja katsotaan, kuinka homma etenee. Hiukan pelkään pahinta, koska firma joka laitteet toimitti, ei suinkaan korjaa laitteita. Koneeni siis lähti Tampereelle, josta se todennäköisesti pienen valohoidon jälkeen matkustaa Ruotsiin. Kun sitten Ruotsissa on päätetty onko kone korjaamisen väärti, palannee laite Tampereen kautta "kotiin" tai korvataan uudella.

Tästä päästäänkiin kivan aasinsilla kautta varmuuskopiointiin. Itse olin varmuuskopioinut tunnollisesti minikoneenkin tiedostot ja profiilit ulkoiselle kiintolevylle. No viime viikolla kaipasin erästä tiedostoa, jonka piti löytyä kyseiseltä levyltä. Muuten hyvä, mutta kiintolevyn koneeseen liitettyäni sain imoituksen "Asemaa G, ei ole alustettu, haluatko alustaa levyn?". No en halunnut. Kokeilin samaa asemaa pariin eri koneeseen ja lukuisiin USB-portteihin, ei menestystä. Seuraavaksi olin yhteydessä yliopiston mikrotukeen, joka lupasi ystävällisesti tutkia levyä. Levyneheytys- ja palautusohjelmat väittivät virheellisesti levyn olevan täynnä. Yksi ohjelmista pääsi lopulta sisään, mutta tuloksena oli ainoastaan error-tiedostoja. Loppujen lopuksi levy on formatoitu ja tiedot menetetty. Ja käsissä on epäluotettava ulkoinen kiintolevy.

Niin ja se tarinan opetushan oli tietysti se, että varmuuskopioi tärkeimmät tiedostot useampaan kohteeseen. Ja kokeile toimiiko varmuuskopsut ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti