eNorssi haki ja sai yhdessä Hämeenlinnan normaalikoulun kanssa Opetushallituksen tukea sosiaalisen median luokkahuonekokeiluihin (Koulu 3.0 - sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa) ja niiden dokumentointiin. Hanke käynnistyi syksyn 2010 aikana ja jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.

lauantai 11. joulukuuta 2010

MPEG-2, äänet, kuva ja MovieMaker!

Tänään päätin taas kokeilla, olisiko tuohon kameran MPEG-2 videon ja Windows MovieMakerin "äänettömyysongelmaan" löydettävissä ratkaisua. Aikani askarreltuani ratkaisu löytyi ja melko helppokin vielä!

Eli MovieMakerissa valitse ylhäältä valikosta "Tools" ja sitten "Options". Seuraavaksi välilehti "Compatibility" ja sieltä ruksi pois kohdasta "Microsoft DTV - DVD Audio...". Tämän jälkeen ohjelma kiinni ja uudelleen auki. Tämä poisti äänen osalta Microsoftin koodekin ja korvasi sen Pixelan koodekilla, mikä toistaa äänet WMM:ssä! Alla pari kuvaruutukaappausta vielä selkiyttämään asiaa.

Eli homma näyttäisi (konditionaali taas kerran!) olevan ratkaistu. Tee edellä mainittu koodekin vaihto WMM:ssä, kameralla normikuvaus hoodeenä, konvertointi MPEGiksi kamerassa ja siirto läppärille - nyt pitäisi kaiken toimia ilman erillisiä konvertointiohjelmia! Yrittänyttä ei laiteta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti