eNorssi haki ja sai yhdessä Hämeenlinnan normaalikoulun kanssa Opetushallituksen tukea sosiaalisen median luokkahuonekokeiluihin (Koulu 3.0 - sosiaalisen median hyödyntäminen perusopetuksessa) ja niiden dokumentointiin. Hanke käynnistyi syksyn 2010 aikana ja jatkuu vuoden 2011 loppuun saakka.

torstai 9. joulukuuta 2010

HD-kamera testissä ja minikone kovilla!

Kuvasin viikolla kokeilumielessä Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden joulunäytöksen HD-kuvana Koulu 3.0 -videokameralla. Tällä kertaa blogissa muutama vastaantullut haaste ja ajatus kokeilusta..

Kamera on hyvä, se täytyy sanoa. Mutta, mutta... Täysi akku tyhjeni hieman yli tunnissa, mikä oli pienoinen yllätys. Olisiko kylmät olosuhteet ja zuumailu ollut syynä. No, nippanappa näytös ehdittiin kuvaamaan loppuun. Kotiin tultuani kokeilin, miten tavallinen telkkariin liitetty DVD-tallennin osaa näyttää ja käyttää HD-kuvaa. Kytkin kameran RCA-liittimillä DVD-soittimeen ja iloiseksi yllätyksekseni kuva löytyi ongelmitta TV-ruudulle. Tv on perus HD-ready, ei Full HD ja DVD ikivanha JVC, joka ei ole HD:stä kuullutkaan. Ainoat miinukset olivat hieman toivottua alhaisempi kuvanlaatu ja oikeassa alakulmassa jatkuvasti näkyvät kelaus yms. painikkeet, jotka "tarttuivat" myös DVD:lle tallentuvaan kuvaan. Sinällään homma toimi kuitenkin niin hyvin, että otinpa samantien pari tuntia videokuvaa harjoittelijoiden tunneista ja poltin heille DVD:t kotiin katseltaviksi - kamera olisi hyvä perusvaruste kaikkiin harjoittelukoulujen luokkiin!

No kokeilinpa sitten HD-kuvan tuontia kameralta minikoneellekin. Tässä kohtaa pikkukone huusi armoa. Tunti HD-kuvaa siirtyi läppärille ripsakassa 2,5 tunnissa... Eli ei kannata ehkä jäädä viereen odottamaan siirron ajaksi... HD -> SD (MPEG-2) konvertointi kannattaa myös tehdä mieluummin kamerassa (-> WEB), tuolloin konvertointiin menee noin videoleikkeen keston verran aikaa, tietokoneella ja ImageMixerillä huomattavasti kauemmin.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Myös Koulu 3.0 tavallisen kameran akut kuluivat myös ennätysvauhtia. Kuvasimme oppilaiden töitä ahkerasti ennen joulua, enkä enää mitenkään kehdannut mennä kysymään vahtimestariltamme enää kolmansia paristoja-joten ei muuta kuin ostamaan omat ladattavat paristot. Ne kyllä osoittautuivatkin sitten uskomattoman kestäviksi, joten niillä nyt olen pärjäillyt hyvin pakjkasissa ja sisätiloissa-nyt laitoin ekaa kertaa lataukseen!

    VastaaPoista
  2. Joo, huomasin ihan saman ja kävin myös ostamassa ladattavat akut. Pattereita tosiaan kuluu melkoisesti...

    VastaaPoista